Sjove Spil

Animationer - mere end 30.000 gratis animationer

Grafik

Jeg er altid på udkik efter nye animationer

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Dagens gif

Hvad er ?

Pris

At Gemme

Linke Direkte

Index

HVAD ER ANIMATIONER ?

 

Hvad er animationer?

Animationer kaldes også for giffer. Animationer er et billede der kan bevæge sig. Eller hvis man skal være helt korrekt, så er det flere billeder som vises hurtigt efter hinanden og på den måde danner en lille film.

+ =

Eksempel på to billeder som er sat sammen til en animation

 

Altså samme princip som når man laver tegnefilm.

 

Hvor mange billeder der er i en animation er meget forskelligt.  Det afhænger nemlig af, hvor meget animationen skal kunne bevæge sig. Jo flere billeder der er brugt til animationen, jo større bliver den endelige billede fil og jo længere tid vil det tage at hente animationen frem på din skærm.

 

Animationer hedder altid .gif som filnavn, men ikke alle .gif er animationer. Formatet .gif benyttes nemlig også til at gemme fotos og stillestående billeder i.

 

 

 

Hvad kan man bruge animationer til?

Animationer kan indsættes på hjemmesider, bruges i mail, som pauseskærm på mobiltelefoner, eller som clip art i feks. invitationer, eller man kan bare lade sig fornøje over de små kunstværker og den store fantasi, som kunstnerne har lagt for dagen, da de lavede deres animationer.

 

Bruger du animationer på din hjemmeside, så brug dem endelig med omtanke. Nok er de sjove at se på, men de besøgende på din side, vil næppe finde dem lige så sjove - faktisk generer de meget, netop fordi de bevæger sig og blinker lystigt. Oftest skyldtes det, at web masteren er gået amok og har drysset animationer ud over alle sider med en gavmild hånd.

 

Hjemmesider som bruger animationer har af samme årsag fået et dårligt ry. De anses som værende useriøse og lavet af amatører udi hjemmesidens kunst. Det er faktisk synd, for det kan godt lade sig gøre, at integrere flotte animationer på sin hjemmeside, hvis man gør det med omtanke.

 

 

NoToS.dk står bag